Alverdens mad og et roligt åndehul i baronens berygtede baggård

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Ombyggede Boltens Food Court lige ved Kongens Nytorv satser på en madmarked-oplevelse midt imellem Torvehallerne og Reffen.

17. april 2019

Hvis knivstikkeri, bolsjeshots og fallerede kendisser er det, man associerer med Boltens Gård, er det noget af en åbenbaring at træde ind i baronens berygtede baggård i dag.

De okkerfarvede bindingsværkshuse fra 1700-tallet er nærmest badet i sollys og genskin fra de store nye vinduespartier på det gamle baghus.

Gården er ren og nydelig og pyntet op med lyskæder, og her i dagslyset lægger man pludselig mærke til Wilhelm Freddies farverige gavlmalerier.

Det tarvelige party-kompleks tæt på Kongens Nytorv er forvandlet til et lyst og lækkert madmarked på tre ombyggede etager i baghuset af den historiske købmandsgård: Boltens Food Court har fem udskænkningssteder og 19 stande med mad fra alle verdenshjørner.

Med i alt 900 siddepladser fordelt på de 4.000 indendørs etagemeter og 1.500 kvadratmeter i den brolagte gård er det faktisk større end hedengange Copenhagen Street Food på Papirøen – hvor den københavnske madmarked-feber eksploderede, og hvor Boltens Food Court-bagmændene Lars Moesgaard, Nik Kongsø og Jacob Nygaard startede samarbejdet.

(…)

Læs hele artiklen:

Alverdens mad og et roligt åndehul i baronens berygtede baggård på magasinetkbh.dk.