Bænke-broen i kanalbyen

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Med et 70 meter langt og bølget mahognimøbel er Sydhavns nye bro også havnens længste udsigtsbænk.

5. januar 2019

Pap fra affyrede nytårsraketter ligger rundt omkring på den tomme vejbane. Få mennesker vover sig forbi afspærringerne ud på broen, og kun et enkelt par fristes til at sætte sig på den lange, slyngende bænk. Cirka syv sekunder senere rejser de sig op, skutter sig og går videre.

Der er ret så koldt på den nye bro i Sydhavnen på sådan en tidlig, blæsende januardag.

Alfred Nobels Bro blev indviet lige inden jul og går ikke på tværs af havnen over til Amagersiden men på langs, hen over kanalen Frederiksholmsløbet, hvor den med både cykelsti, fortov og vejbane i begge retninger forbinder nybygger-halvøerne Enghave Brygge og Teglholmen.

Fodgængere og cyklister har dog indtil videre broen i hele dens bredde for sig selv, for vejbanen åbner først for biler, når metrostationen ved siden af er bygget færdig i 2023.

Det nye Sydhavns bløde trafikanter bliver desuden forkælet med en intet mindre end 70 meter lang opholdsbænk langs den vestlige side af broen, skulpturelt svungen og beklædt med træstokke af mahogni på den bærende stålramme.

Selvom det tropiske træ har fået en kølig velkomst i det københavnske vintervejr, er det ikke svært at forestille sig, at bænken og broen vil virke helt anderledes tillokkende for fodgængere på en solrig sommerdag langs havnevandet.

(…)

Læs hele artiklen:

Bænke-broen i kanalbyen på magasinetkbh.dk.