Arkitekten særtillæg: BEDST & VÆRST

Forside af særtillæg i Arkitekten - Bedst og værst 2017

Fotokreditering: Arkitekten, Jan. 2018, 01, Vol. 120

Arkitekten har bedt mig om at bidrage til et særtillæg om, hvad der var bedst og værst i 2017.

20. januar 2018

Byg det, og de vil komme” gælder tydeligvis også for kajkanter, for de strømmer til, de soltørstige københavnere, hver gang en ny bid af havnefronten omdannes til soldæk.

Ofelia Plads og Krøyers Plads havde deres første fulde sæson i år med aktiviteter i havnen. Den nye Sandkaj i Nordhavn – med det 400 meter lange trædæk, stenrev og badezone – føles allerede som et rigtigt byrum, og Oasetrappen lige ud for Kulturhuset Islands Brygge har tilføjet 5 x 60 meter og endnu flere besøgende til de københavnske havnebades moder.

Min egen favorit er kajen ud for Krøyers Plads, som heldigvis føles som et offentligt byrum, hvor man er velkommen, selvom lejlighederne nok er bygget til de rige. Jeg var også imponeret over, hvordan Sandkaj blev et velbesøgt byrum fra dag et og gav det nye Århusgadekvarteret – den første færdige etape af det nye Nordhavn – en følelse af ægte by. Uanset hvad man kan mene om boligbyggeriet langs kajen, var bylivet på en solskinsdag i år mere overbevisende end på selv den mest optimistiske rendering.

Læs hele artiklen: 

Mit bidrag til Arkitektens særtillæg om det bedste og værste i 2017 (PDF)