BIG i NV: Stjernearkitekttegnet socialt boligbyggeri

Dorteavej, BIG arkitekter

Fotokreditering: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio

På Dortheavej har dansk arkitekturs største internationale navn skabt en slange af almene boliger med højt til loftet.

25. maj 2018

Det plejer at være sådan noget med begroede skyskrabere på Manhattan, kæmpe museumskomplekser i Washington og kraftvarmeværker forklædt som skibakker ved Københavns kyst, der nævnes i samme åndedræt som Bjarke Ingels Group (BIG).

Men det seneste fuldendte byggeri fra stjernearkitektens tegnestue er faktisk et socialt boligbyggeri i Nordvest.

På Dortheavej, samme vej som Ungdomshuset, ligger de 66 nye træklædte lejligheder med store vinduer i en lang og buet slange opført af Lejerbo. Én ungdomsbolig og 65 i familiestørrelse, i alt 6.284 etagemeter for beherskede 64 mio. kroner.

“Dyrepasning tilbydes” står der på et papirskilt i vinduet i den yderste bolig. På bagvæggen hænger et broderi med teksten ”F… the police” i sirlige korssting, og på et bord står en lampe med et mavedanserbælte viklet om lampeskærmen.

Man skal næsten gøre sig umage som forbipasserende for ikke at se hver detalje i boligen, for hele væggen mod vejen er af glas fra gulv til loft og ligner nærmest en vinduesudstilling.

»Rummet var egentlig planlagt til varmemesterkontor, men blev lavet om i sidste øjeblik, inden vi afleverede, så nu er det blevet en ungdomsbolig,« forklarer Finn Nørkjær, partner i Bjarke Ingels Group.

(…)

Læs hele artiklen:

BIG i NV: Stjernearkitekttegnet socialt boligbyggeri på magasinetkbh.dk.

BIG i NV: Stjernearkitekt­tegnet socialt boligbyggeri (PDF).