Den cirkelrunde skole på kanten af fælleden

Kalvebod Fælled Skole

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Køer græsser uden for vinduet af Københavns nyeste folkeskole, der er helt rund som naboen Royal Arena.

30. juni 2018

Børn i badetøj og bare tæer løber rundt i solen og leger med vandgevær midt i Arenakvarteret i Ørestad Syd på kanten til Kalvebod Fælled. Andre sparker bold på den store grønne fodboldplæne eller klatrer rundt mellem træerne, og ved indgangen til den cirkelrunde bygning sidder tre piger og leger med dukker. De voksne er ved første øjekast slet ikke til at se i dette nybyggede børneparadis.

Det er heller ikke til at se, at man faktisk er trådt direkte ind i en skolegård, for hverken hegn eller mure omslutter den nye Kalvebod Fælled Skole. Bygningen ligger bare midt i det hele – og matcher naboen Royal Arena med sin runde form, sit flade tag og den semitransparente stueetage.

Arkitekterne bag den usædvanligt runde og sølvglinsende folkeskole er Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Vel nok Københavns førende specialister i bygninger med runde former med senest Axel Towers og Copenhagen Plant Science Centre og tidligere også de meget roste SEB Bank og Tietgenkollegiet i samlingen af svungne strukturer i byen. BOGL Landskab har stået for udearealerne.

Inde bag den metalliske facade løber der flere barfodede børn rundt, og et par voksne går også rundt i bare tæer eller sutsko. Skoleleder Maria Bælum Mauria, som møder Magasinet KBH i forhallen, er selv iført turkise sandaler med blomster.

»Hvis man ikke bruger udendørssko indenfor, så kan gangarealerne og trapperne holdes så rene, at de også kan bruges som læringsrum. På den måde får vi meget mere plads til at trække undervisningen ud af lokalet,« forklarer hun.

(…)

Læs hele artiklen:

Den cirkelrunde skole på kanten af fælleden på magasinetkbh.dk.

Den cirkelrunde skole på kanten af fælleden (PDF)