Folkets Park, tredje udgave

Nyrenoverede Folkets Park på Indre Nørrebro

Fotokreditering:Bent Larsen

Nyrenoverede Folkets Park på Indre Nørrebro er blevet renoveret igen. Mere fællesskab og kærlighed er målet.

5. november 2014

I Folkets Park plejede der af en eller anden grund at stå en gangbro, som ingen gik over. Nu er den lavet om til et stort, strittende og spraglet legemøbel med magnetisk tiltrækning for børn og kravleglade sjæle. Der er også kommet mere at sidde på, en ny bakke, en bugtende grussti og strategisk aftenbelysning, men det farverige klatrestativ er det iøjnefaldende centrum i den tredje version af parkpladsen siden årtusindskiftet.

Folkets Park ligger mellem Stengade og Griffenfeldsgade, lige midt i Den Sorte Firkant på Indre Nørrebro. En uregerlig græsplet gennem nogle-og-fyrre års sammenstød mellem ordensmagten og skiftevis slumstormere, aktivister og hashpushere. Til hverdag mest kendt som tilholdssted for unge mænd med mulige bandeforbindelser og for udenlandske hjemløse, der håber på en sengeplads i herberget på hjørnet.

Det er kun en håndfuld år siden, at Folkets Park sidst blev opgraderet som grønt åndehul på stenbroen, men det hjalp ikke på hashsalget eller plastikposerne i træerne, som de hjemløse opbevarer deres ejendele i. Så denne gang er det kunstneren Kenneth Balfelt og hans hold af antropologer og bysociologer, der sammen med Spektrum Arkitekter har prøvet kræfter med den genstridige matrikel.

(…)

Læs hele artiklen: 

Folkets Park, tredje udgave på Magasinetkbh.dk.

Folkets Park, tredje udgave (PDF).