Højhus med indbygget skovtur

Kontorbyggeri og højhus i Ørestaden af Norman Foster

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Det nye Norman Foster-tårn i Ørestad har 85 meter til toppen og en indendørs, løvfældende lystskov i bunden.

2. april 2017

Midt i skoven sidder folk i kontortøj og spiser frokost i små og større grupper. En gang imellem drysser blade fra træerne ned på bordene og de formfuldendt svungne træbænke. Lige uden for vinduet kører metroen forbi i fuld fart.

For skoven er indendørs og er den store attraktion i anden og foreløbig sidste del af højhuskomplekset Copenhagen Towers, som ligger mellem Field’s og Royal Arena få minutters gang fra Ørestad Station.

Over inde-træernes grønne kroner fortsætter det nye kontortårn North Tower hele 85 meter mod himlen og udnytter dermed den maksimalt tilladte byggehøjde i Ørestad, lige som søstertårnet Hotel Crowne Plaza. Begge er de en håndfuld meter højere end bydelens øvrige kæmper, kontorgenboen Ferring og det skæve tvillingetårns-hotel Bella Sky lidt længere mod nord.

Den hurtigste elevator i landet fører til tyve etager med skrive- og mødeborde, men det øverste plan er klargjort til, at der kan ligge en restaurant og servere panoramaudsigt til hele Ørestad og (i klart vejr) resten af Københavns skyline.

(…)

Læs hele artiklen: 

Højhus med indbygget skovtur på Magasinetkbh.dk.

Højhus med indbygget skovtur (PDF).