Hot or not på Bornholm og i Gribskov

Fotokreditering: Byplan Nyt

To borgmestre fortæller, hvad der er hotte emner i deres kommuner, og hvad der er mindre heldigt – og hvem de nok er lidt misundelige på.

10. juni 2018

Winni Grosbøll
Borgmester (A) på Bornholm siden 2010

Født
: 1976.

Hjemby
: Født i Rønne på Bornholm, hvor hun også bor i dag med sine tre børn.

Uddannelse og civilt erhverv:
Uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet og har arbejdet som gymnasielærer på Bornholms Gymnasium.

 

Hammershus Besøgscenter

Det hotteste på øen lige nu er det nye besøgscenter på Hammershus – et byggeri, der skal spille op til Nordeuropas største borgruin. Det er jo en svær opgave at bygge i sådan et landskab med de meget stejle skrænter og klippeformationerne. Men det har arkitekterne løst ved at lave et utroligt underspillet byggeri, der lægger sig som en kile ned i klippen. Det er utroligt smukt og giver en helt anden oplevelse af Hammershus for de mange gæster, der kommer hvert år. Og det viser, hvad rigtigt god arkitektur kan, når den virkeligt kan noget.

Udvidelsen af Rønne Havn


Hvis konsulentfirmaet McKinsey var kommet forbi for fem år siden, ville de have lukket øen. For der var vi på bunden af en krise. Nu har vi formået at vende tingene, og det blomstrer herovre. Vi er blandt andet ved at udvide Rønne Havn. Det er et byggeprojekt, der skal fremtidssikre øens olieforsyning, varmeforsyning, godsmængder og alle de ting, som vi jo er dybt afhængige af, når vi bor herude midt i Østersøen. Havneudvidelsen skal også tiltrække nye forretningsområder – offshore og krydstogtsmarkedet. Vi ligger jo lige i smørhullet midt i Østersøen og på ruten op til Sankt Petersborg og Tallinn.

Læs hele artiklen:

Hot or not på Bornholm og i Gribskov udgivet i Byplan Nyt, 16. årgang, juni 2018 (PDF)