Jægersborggade topper og Bohrs Tårn flopper for byens nye stadsarkitekt

Fotokreditering: Nils Hartmann

Vi bad Camilla van Deurs udpege det bedste og det værste i København.

1. februar 2019

Københavnerliv ligger mit hjerte meget nært. Jeg er optaget af den måde, vi er sammen på i byens rum, hvor vi møder hinanden i øjenhøjde, hvor vi bliver udfordret, og hvor vi lærer at være tålmodige og at være gode borgere,« siger Camilla van Deurs.

Fra 1. februar er hun Københavns Kommune nye stadsarkitekt og afløser Tina Saaby, som i 8,5 år besad den betydningsfulde embedsmandspost som kommunens højeste autoritet i bygningskunstneriske spørgsmål.

Camilla van Deurs er arkitekt med en ph.d. fra arkitektskolen i København. Hun har senest beskæftiget sig med særligt borgerinddragelse og byliv hos Gehl – den internationalt berømmede bylivsekspert Jan Gehls arkitektfirma og rådgivningsvirksomhed.

Hun ønsker sig en mere grøn by, som både er bæredygtig og klimaneutral, men også giver flere oplevelser af natur.

»Nu har vi jo begrænset plads i København, så det kan også være grønne tage og grønne facader,« forklarer hun.

42-årige Camilla van Deurs bor sammen med sin mand og to børn plus hund og kat i Hørsholm. De flyttede op i nærheden af svigerforældrene, da børnene var helt små, og boligpriserne i København blev ved med at stige. Men inden da har den nye stadsarkitekt boet både på Amager, Nørrebro og forskellige steder på Østerbro – og de sidste 11 år haft sin daglige gang på Vesterbro, hvor Gehl har kontor.

»Jeg føler absolut, at København er min by,« fastslår hun.

(…)

Læs hele artiklen:

Jægersborggade topper og Bohrs Tårn flopper for byens nye stadsarkitekt på magasinetkbh.dk.