K.B. Hallen står genfødt under en lysende regnbue

Fotokreditering: Niels Nygaard

Københavnerikonet er tilbage som moderne multiarena og en fortolkning af sin legendariske forgænger på Peter Bangs Vej.

17. december 2018

Alle de folk, der har arbejdet på projektet, har en relation til K.B. Hallen – fra brandinspektøren til dem, der udførte tv-inspektion i kloakken. Alle har kysset eller været fulde eller skæve i K.B. Hallen,« siger Thomas Nørgaard, arkitekt og partner i Christensen & Co.

Københavnere i alle aldre har oplevet at stå under den gamle ikoniske bue og heppe, synge med eller danse, så sveden drypper. The Beatles, Louis Armstrong, Rolling Stones og Johnny Cash er bare nogle af de musikere, der lagde vejen forbi den legendariske dueblå funkishal på Frederiksberg. For ikke at nævne boksekampene og tennisturneringerne, Winston Churchills tale og verdens første sexmesse.

Derfor var det så vemodigt, da K.B. Hallen brændte ned i 2011. Og derfor var alle så dedikerede til projektet om at bygge en hal op igen, fortæller arkitekten.

Nu er den tilbage, buen på Peter Bangs Vej. Den genopståede hal blev kongeligt indviet ved et specialarrangement i starten af december, og 24. januar 2019 finder den første offentlige begivenhed sted: En seks timer lang koncert med 12 bands og tre scener.

(…)

Læs hele artiklen:

K.B. Hallen står genfødt under en lysende regnbue på magasinetkbh.dk.