Kuppel fuld af visioner

En kæmpe plastikboble står midt i havnen

Fotokreditering: Bent Larsen

En kæmpe plastikboble står midt i havnen og bliver i et helt år. Den er bygget af to hippier og Nordens største entreprenør.

24. april 2014

Man er i tvivl, om den er skudt op af jorden eller landet fra det ydre rum. Så pludseligt er den fremmedartede, gennemsigtige plastikboble dukket op ved siden af Den Sorte Diamant. Når man nærmer sig den over ti meter høje kuppel på den store, vindblæste plads ved havnefronten, begynder man at kunne ane en hel lille verden indeni med hus og have og eksotiske middelhavsfrugter.

Strukturen med det storladne navn Dome of Visions er skabt af arkitekterne Kristoffer Tejlgaard og Benny Jepsen, og den store svenske entreprenørkoncern NCC står som bygherre og stolt udlåner til en række samarbejdspartnere som Det Kongelige Bibliotek, Sharing Copenhagen og Dansk Arkitektur Center. De næste 15 måneder skal domen være boligeksperiment her på Søren Kierkegaards Plads og inspirere til nye, bæredygtige måder at bygge og bo på ved at lægge kuppel til kulturelle events og branchemøder.

(…)

Læs hele artiklen: 

Kuppel fuld af visioner på Magasinetkbh.dk.

Kuppel fuld af visioner (PDF).