Permanent lysshow på Rådhuspladsen

Facade om natten på Industriens Hus

Fotokreditering: Kollision

Det nye Industriens Hus lyser i natten – iklædt funklende fyraftensgevandter syet af 80.000 diodelys

6. juni 2013

Mønstre og figurer i grønne, blå, orange og lilla nuancer er pludselig begyndt at danse hen over den enorme glasfacade på det ombyggede Industriens Hus og blande sig med Rådhuspladsens utallige andre lysindtryk fra bygninger, reklameskilte og trafik.

Dansk Industri har holdt til på samme prominente matrikel ved siden af Tivoli siden 1872 i nu tre forskellige bygninger. Det forrige hus var elsket af få, og fik kun lov at stå i 30 år. I det nye ligeledes kontroversielle tredje forsøg, tegnet af Transform Architects, er bygningen fordoblet i størrelse og indpakket i glas fra top til tå, holdt på plads af diagonale, overskærende metalsprosser, der tegner en slags harlequinmønster på hele facaden.

Industriens Hus har siden halvtredserne mest været kendt for sine mange lysende virksomhedslogoer på facaden. De er nu tilbage efter halvandet års ombygning, men neonstofrørene er udskiftet med mere miljøvenlige LED-dioder, og hele molevitten må lade sig nøje med en plads i baggrunden til fordel for det dynamiske lysshow på den yderste facade, som designkontoret Kollision har orkestreret.

(…)

Læs hele artiklen: 

Permanent lysshow på Rådhuspladsen på Magasinetkbh.dk.

Permanent lysshow på Rådhuspladsen (PDF).