START-portræt: 
Hald og Ravnborg

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Kioskens mørke, tilrøgede spillehal er omdannet til hyggeligt tegnestuekontor og byggelaboratorium for Hald og Ravnborg. Tegnestuen, som er udvalgt af Arkitektforeningen og Dreyers Fond til Projekt START, graver usentimentalt, men med omtanke, i bygningers historiske lag – og samler på alskens levn.

26. april 2020

Pengeskabet er én af de få ting, der er bevaret fra den gamle spillehal på Frederiksberg, hvor tegnestuen Hald og Ravnborg i dag har tegnestue. Og så ulvebilledet.

”Det giver et meget godt praj om, hvordan her så ud før,” siger Peter Ravnborg og peger på et changerende billede af tre ulve, der står oven på pengeskabet (i dag: barskab).

Det er svært at forestille sig, at det lyse og indbydende rum engang har været tilrøget og mørklagt. Dengang nabokiosken rådede over lokalet, var hele vinduet dækket af folie med NærKØB-logo, og alle vinduer var boltet til. Tykke gulvtæpper og et laminatgulv dækkede det oprindelige trægulv. Det var et ret vildt øjeblik, fortæller de to arkitekter, da de første gang åbnede døren på klem og lod en flig af dagslys strømme ind i deres nye tegnestue.