Studieboliger i container­stabler på værftsøen

Fotokreditering: CPH Village

Ved Refshaleøens kajkant bor 164 studerende i deres egen lille landsby bygget af gamle skibscontainere.

15. oktober 2018

De to rækker af containerhuse minder om en nybyggerby i det vilde vesten, som de ligger helt for sig selv i molelandskabet på hver sin side af den enlige hovedgade.

Sheriffen er en sort kat, Billy, der marcherer hjemmevant omkring og ser nytilkomne an med afventende skepsis.

CPH Village hedder samlingen af studieboliger bygget af omdannede shippingcontainere og placeret på B&W’s gamle værftsområde på Refshaleøen. Iværksætterne Michael Plesner og Frederik Noltenius Busck står bag virksomheden og konceptet med de midlertidige boliger til unge under uddannelse – som har krævet en ændring af planloven for at blive til virkelighed.

De første beboere flyttede ind med nytårstømmermænd, og de sidste flytter ind den dag i september, da Magasinet KBH kommer forbi. De unge har indrettet sig med køkken, soveværelse, stue og kontor på de 11 m2, de hver har til rådighed. Hvis det lyder trangt, er der til gengæld havudsigt, natur og store vidder i alle retninger lige udenfor. Og fra fælleshuset er der vue over til Den lille Havfrue.

»Der er noget poetisk over, at én af landets fattigste befolkningsgrupper har én af de smukkeste udsigter,« siger Michael Plesner.

Lejen er 4.250 kroner om måneden inklusive forbrug, og hele 3.000 unge havde skrevet sig på ventelisten for at bo i en container. 164 af de heldige kan nu kalde den usædvanlige bosættelse deres hjem.

(…)

Læs hele artiklen:

Studieboliger i container­stabler på værftsøen på magasinetkbh.dk.