Tv-huset er nyt positivt vartegn for Tingbjerg

Fotokreditering: Rasmus Hjortshøj – COAST

Tingbjergs første byggeri i 35 år vil både passe ind og skille sig ud på spektakulær vis.

27. oktober 2018

Det er en løjerligt smal skive af en bygning, Tingbjergs nye bibliotek og kulturhus, med det kæmpe vinduesparti i forskellige blålige, hvide og grå nuancer.

»Fra nogle vinkler bedrager det øjet og ligner en bygning, der er halvanden meter bred. Det er et meget dramatisk hus,« siger arkitekt og grundlægger af Cobe, Dan Stubbergaard, som påstår, at inspirationen aldrig har været et fjernsyn.

»Nogle synes, at det ligner et tv, og andre at det ligner en kæmpe sættekasse, du ved, som man havde hængende på sit teenageværelse. Jeg synes, at det er positivt, at folk har holdninger, og at et hus skaber debat – måske i særdeleshed i en bydel som Tingbjerg,« siger han.

Cobe, som også står bag det opsigtsvækkende guldfarvede bibliotek på Rentemestervej i Nordvest, har udformet Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus i en særlig samarbejdsmodel mellem Københavns Kommune og de to almene boligforeninger fsb og SAB. Håbet er, at tv-huset i Tingbjerg ligesom den populære gyldne bogstak i NV kan blive et samlingspunkt og positivt vartegn for et belastet boligområde.

(…)

Læs hele artiklen:

Tv-huset er nyt positivt vartegn for Tingbjerg på magasinetkbh.dk.