Blegdamstrappen er en åben invitation

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Røde Kors har udvidet sit hovedkvarter på Østerbro med et frivillighus, der også er en stor offentlig trappeskråning.

3. februar 2018

Medarbejderne på anden sal kigger forvirret op, da Magasinet KBH springer rundt lige ud for deres vinduer. Indtil videre er den nye trappe temmelig tom i det triste vintervejr, så der går nok lidt tid, før de vænner sig til synet af mennesker på trappetrinnene i anden sals højde.

Kæmpetrappen på Blegdamsvej er egentlig taget på en udbygning af Røde Kors’ hovedkvarter – et nyt samlingssted for organisationens 33.000 danske frivillige.

»Vores frivillige indsats er hele fundamentet for vores arbejde. Derfor manglede vi et sted, hvor vi kunne mødes og udvikle vores indsats og tænke stort,« siger vicegeneralsekretær i Røde Kors, Lene Krogh.

Frivillighusets tag er samtidig en åben invitation til resten af byen om at komme og slå sig ned. Med den kommende metrostation ved Trianglen og nærheden til Parken håber Røde Kors på, at der kommer masser af fodtrafik og liv på Blegdamsvej. Selv skraldespandene ved trappen skal udstråle gæstfrihed med deres åbninger på størrelse med en pizzabakke.

Den officielle åbning kommer til foråret for at markere det nye byrum over for naboer og for byen.

»Et vigtigt gennemgående princip for os har været åbenhed. Vi vil rigtigt gerne invitere folk indenfor. “Kom ind, kom med” har været vores slogan,« siger Lene Krogh.

(…)

Læs hele artiklen:

Blegdamstrappen er en åben invitation på magasinetkbh.dk.