Børnebyen i Prinsessegade er modelleret efter de voksnes København

Fotokreditering: Rasmus Hjortshøj – COAST

Danmarks største daginstitution er sin egen by i børneskala – med rådhus, brandstation og gylden boldburs-byport.

5. oktober 2019

Et gyldent boldbur balancerer på toppen og på tværs af to bygninger for enden af Prinsessegade. Bagved ligger en hel lille by og funkler i solen. I gader og på tage leger børn i alle aldre.

Ét hus er hullet som en ost, et andet sortblankt og spidst, et tredje ligner en container, og et fjerde er pakket ind i trælameller.

Vi er i Børnebyen Christianshavn, Danmarks største daginstitution med over 700 børn i vuggestue-, børnehave-, fritidshjems- og fritidsklubalderen, som er flyttet ind i byen i etaper i løbet af de sidste to år.

Børnebyen er opført af Københavns Kommune for 117 mio. kroner og dækker næsten 11.000 kvadratmeter, som ligger på en trekantet grund med Prinsessegade ved Café Høvlen på den ene side, Christianias Grå Hal på den anden side og kanalen over mod Arsenaløen på den tredje.

Så for at undgå at den store institution skulle blive en ”pasningsfabrik,” har arkitekterne fra Cobe og Nord Architects fundet på at udforme den som en varieret by i børneskala med forskellige kvarterer – og med både rådhus og brandstation.

(…)

Læs hele artiklen:

Børnebyen i Prinsessegade er modelleret efter de voksnes København på magasinetkbh.dk.