På ski gennem Amager Bakkes affaldsdamp

Fotokreditering: Emilie Koefoed

Magasinet KBHs udsendte havner i plantebedet på vej ned ad CopenHill.

11. oktober 2019

Børsterne knaser højlydt under skiene — selvom begge dele er smurt med silikone, for at det hele glider lettere. Både lyden og følelsen af de grønne plastikbørster, der gør det ud for sne, minder om en let iset piste, som man kender dem fra fjerne egnes skiløjper.

Den 9.000 m² store tagpark med alpint skiområde CopenHill åbnede i weekenden og har med ét givet den flade hovedstad nye højder. På toppen af forbrændingsanlægget Amager Ressource Center, hævet 85 meter over byen, kan københavnerne dyrke skiløb og anden bjergsport hele året rundt. Herlighederne er designet af BIG og SLA.

150 kroner i timen giver adgang til de alpine storbyfornøjelser. Med et årskort kan man stå, så meget man vil, og leje af udstyr klares i butikken for foden af bjerget. Der kan være max. 150 skiløbere af gangen på bakken, så man skal booke i forvejen.

»De siger, at første tur er lidt shaky, men allerede anden gang, så er den der: BOM! Megafedt!« fortæller administrationschef for Danmarks Skiforbund Kenneth Bøggild med lys i øjnene.

(…)

Læs hele artiklen:

På ski gennem Amager Bakkes affaldsdamp på magasinetkbh.dk.