Parksmutvej bag om Panum

Gangbro ved Panums Mærsk Tårnet, fotograf Jens Lindhe
Foto: SLA/Jens Lindhe

Københavns længste gangbro zigzagger nu gennem et landskab inspireret af blomsterenge og vilde skove ved Mærsk Tårnets fod.

— 

Både skove og enge er helt nyplantede. Valmuerne vajer i vinden, og nogle af træerne er så spinkle, at de ser ud til at kunne knække.

»Tre år; så er der rigtigt fut i beplantningen,« lover landskabsarkitekt Morten Leicht Jeppsen fra SLA og ser glad ud over det spæde, nye landskab omkring Mærsk Tårnet.

Campusparken var ikke helt færdig, da den 75 meter høje og kobberklædte udbygning af Panum åbnede i starten af året som nyt forskningsmiljø i 15 etager for universitetets sundhedsvidenskabelige fakultet (SUND). Men med sensommerindvielsen af SUND Naturpark kan SLA endelig vise rundt i forskerlandsbyen på højkants passende landskabelige omgivelser.

Her skal det meget varierede planteliv med både humlebøg og sumpcypres stimulere de danske og internationale forskere og studerende – og enhver anden københavner, der får lyst til at krydse igennem mellem Blegdamsvej og Nørre Allé på den offentlige rampe, som svæver gennem luften langs Mærsk Tårnet i anden sals højde.

(…)

Læs hele artiklen:

Parksmutvej bag om Panum på Magasinetkbh.dk.

Parksmutvej bag om Panum (PDF)